Свинско контрафиле, пълнено със сини сливи и кайсии

Дата: 01.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг свинско контрафиле
80 г сушени кайсии
80 г сочни сушени сини сливи без костилки
50 г печени лешници
2 глави лук
1 малка глава целина
100 мл червено десертно вино („Порто”)
400 мл пилешки бульон
1 ч. ч. животинска сметана
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
за намазване:
50 г дижонска горчица
1 ч. л. сух чесън
1 с. л. кафява захар „Мусковадо”
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско контрафиле, пълнено със сини сливи и кайсии
Свинското контрафиле се обезципява.

 


2
Свинско контрафиле, пълнено със сини сливи и кайсии 2
С уред за заточване на ножове се прави отвор по дължината на месото. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


3
Свинско контрафиле, пълнено със сини сливи и кайсии 3
Сините сливи и кайсиите се накисват в горещото вино, а лешниците се нарязват наситно. В купа се смесват лешниците и отцедените от виното сушени плодове. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


4
Свинско контрафиле, пълнено със сини сливи и кайсии 4
Месото се напълва със сместа.

 


5
Свинско контрафиле, пълнено със сини сливи и кайсии 5
Запечатва се в сгорещеното масло до златисто.

 


6
Свинско контрафиле, пълнено със сини сливи и кайсии 6
В купа се смесват горчицата, захарта и чесъна.

 


7
Свинско контрафиле, пълнено със сини сливи и кайсии 7
Месото се прехвърля в тава, намазва се с ароматната смес и около него се слагат нарязани наедро глава целина и лук. Налива се бульонът и се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час.

 


8
Свинско контрафиле, пълнено със сини сливи и кайсии 8
Месото се изважда, оставя се леко да се охлади, а зеленчуците и соса от печенето се пасират, прецеждат се и се прехвърлят в съд на котлона. Щом кипнат, се налива сметаната, оставя се 2–3 минути на котлона и сосът е готов.

 


9
Свинско контрафиле, пълнено със сини сливи и кайсии 9
Месото се нарязва и се залива със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2014
Тази рецепта наистина е страхотна.Сосът към месото е най-вкусният, който съм пробвала.Наистина си заслужава да се пробва.
2.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
Получи се перфектно! Аз сложих вместо кайсии смокини и синьо сирене,имаше отличен резултат!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Направих рецептата снощи.Като цяло се хареса,само че аз пекох месото на 180 градуса за 1,30мин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта