Свинско контрафиле с гъст сос от печени червени чушки

Изискано и вкусно е това ястие с месо, топено сирене и кадифен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг свинско контрафиле
200 г топено сирене (на триъгълничета)
30 г краве масло
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
листа босилек за украса

за соса:
500 г червени чушки
50 г орехи
3 скилки чесън
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
3 с. л. балсамов оцет
4 стръка босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско контрафиле с гъст сос от печени червени чушки
Чушките се почистват от дръжките и семките и се изпичат във фурна до готовност. Задушават се и се обелват. Слагат се в подходящ съд и към тях се прибавят орехите, чесънът, зехтинът, оцетът, босилекът, сол и черен пипер.

2
Свинско контрафиле с гъст сос от печени червени чушки 2
Пасира се до получаването на еднородна смес.

3
Свинско контрафиле с гъст сос от печени червени чушки 3
Месото се обезципява и се нарязва на парчета с дебелина 3–4 см.

4
Свинско контрафиле с гъст сос от печени червени чушки 4
Те се разрязват през средата, така че да се получат пеперуди. Овкусяват се със сол и черен пипер.

5
Свинско контрафиле с гъст сос от печени червени чушки 5
В получилия се „джоб“ се слага по едно парче топено сирене.

6
Свинско контрафиле с гъст сос от печени червени чушки 6
Месото се пържи в олиото за около 4 минути от едната страна. След това се обръща, в тигана се слага маслото и се пържи още 4 минути от другата страна.

7
Свинско контрафиле с гъст сос от печени червени чушки 7
В чиния се поставя малко от дипа, отгоре се слага парче месо и се украсява с листо босилек. Така се оформят и останалите порции.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2013
Много добро!
2.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2013
чудесна рецепта , особено за любител на червените чушки като мен
1.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2013
Мисля , че ще стане вкусно и с пилешки филета ! Коментирам по този начин , защото не обичам свинско.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: