Свинско "Мартиник"

Дата: 03.08.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свинско месо от бут
1 с. л. горчица
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
10 стръка магданоз
сокът от 1/2 лимон
200 г ориз
1 с. л. винен оцет
4-5 с. л. олио
1 кубче зеленчуков бульон
1 глава лук
1 патладжан
2 домата (300 г)
1 ч. л. смлян кориандър
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско Патладжанът се нарязва на филийки, посолява се и се оставя настрана, за се отцеди горчивият сок. Месото се нарязва на малки късове, лукът – наедро. Загрява се олиото, месото се запържва и след 1-2 минути се добавя лукът.
2
Свинско Оризът се измива добре и се изсипва в 600 мл вряща подсолена вода. Налива се лимоновият сок и се вари до готовност.
3
Свинско Чесънът, чушката, магданозът, горчицата, кориандърът, чилито и солта се смилат заедно. Получената паста от подправки се добавя към месото заедно с нарязаните на кубчета домати.
4
Свинско Наливат се около 180 мл вряла вода (трябва да стигне до горната част на продуктите), стрива се бульонът и се налива винен оцет. Задушава се 20 минути под капак.
5
Свинско Добавя се нарязаният на кубчета патладжан, разбърква се и се задушава още 15 минути. Ястието се сервира с гарнитура от ориз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта