Свинско на конци

Дата: 23.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свинска плешка с кост
2 с. л. морска сол
2 с. л. кафява захар „Мусковадо“
1 с. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
1 морков
1 глава лук
1 стрък стеблена целина
2 скилидки чесън
1 стрък мащерка
200 мл бира
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско на конциМорковът, лукът, чесънът и целината се белят и се режат наедро. Слагат се в тава, заедно с мащерката.
2
Свинско на конци 2Солта, захарта, черният пипер и пушеният червен пипер се стриват в хаванче.
3
Свинско на конци 3Месото се натрива с подправките и се поставя върху зеленчуците.
4
Свинско на конци 4Налива се бирата. Покрива се с капак или алуминиево фолио.
5
Свинско на конци 5Фурната се загрява на 110 градуса и месото се пече 10 часа.
6
Свинско на конци 6След това се изважда.
7
Свинско на конци 7Сокът от печенето се прецежда и се редуцира на котлона, докато леко се сгъсти.
8
Свинско на конци 8Ястието се запича без капак на 200 градуса за 20 минути. По желание се покрива и се оставя да почине около 30 минути.
9
Свинско на конци 9Месото се разкъсва с вилица.
10
Свинско на конци 10Поднася се със соса и гарнитура по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2015
И тази Коледа ще го направя. Най-доброто свинско, което съм правила.Прекрасно е.
18.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2015
Да, Димитрина.
17.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2015
може ли да заменя плешката с врат без кост
16.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
заместих плешката с джолан, увеличих зеленчуците за да могат да се ползват за гарнитура. Запекох ястието в запечатан с тесто глинен съд отнова за 10 часа на 110 градуса
15.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
Това задължително ще присъства на коледната ми трапеза. Много е вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта