Свинско от младо прасе с червено зеле

Нетрадиционен вариант на познатото ни ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2011
Свинско от младо прасе с червено зеле
 
Необходими продукти:
1,6 кг свинска плешка от младо прасе (джолан)
1 голям морков
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
1/4 глава целина
500 мл телешки бульон
150 мл червено вино
сол, черен, червен пипер и майорана на вкус
олио за запечатването

за гарнитурата:
800 г червено зеле
160 г бекон
2 малки глави лук
120 мл червено вино
3 ч. л. кафява захар
сол на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Свинско от младо прасе с червено зеле

Месото се овкусява с подправките и се запечатва в тиган с малко олио.


2
Свинско от младо прасе с червено зеле 2

Прехвърля се в съд за печене, слагат се зеленчуците – смачканите скилидки чесън, морковът, целината и лукът, нарязани наедро. Наливат се горещият бульон и виното и се слага прясна майорана.


3
Свинско от младо прасе с червено зеле 3

Съдът се похлупва и ястието се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 30 минути, после температуратата се намалява на 95 градуса и се пече още 9 часа и 30 минити. Изважда се и се запича на висока температура или се пърли с горелка. Целта е да добие кафява коричка и да има по–апетитен аромат.


4
Свинско от младо прасе с червено зеле 4

Беконът се нарязва на кубчета и се запържва заедно с нарязания на жулиен лук, в малко олио.


5
Свинско от младо прасе с червено зеле 5

Когато лукът омекне се слага зелето, нарязано на жулиен. Когато и то омекне, се деглазира с виното.


6
Свинско от младо прасе с червено зеле 6

Добавят се сол на вкус и кафявата захар. Разбърква се и се оставя да се готви на тих огън до редуциране на течността и готовност на зелето. Месото се поднася с гарнитурата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: