Свинско печено по шведски

Дата: 12.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка (цяло парче)
600 мл зеленчуков бульон
2 ябълки
1 глава лук
1 морков
2 стръка прясна салвия
2 стръка мащерка
2 с. л. царевично нишесте
2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско печено по шведскиСолта се смесва с джинджифила, наситнената салвия и черния пипер. Месото се овкусява със сместа.
2
Свинско печено по шведски 2Поставя се в тава, покрита с пергаментова хартия, и се пече 1 час в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор.
3
Свинско печено по шведски 3Ябълките се почистват от семките и се нарязват на шайби. Лукът се нарязва на полумесеци, а морковът – на едри парчета.
4
Свинско печено по шведски 4Мащерката и така подготвените плодове и зеленчуци се слагат в тавата при месото. Пече се 40 минути. След това температурата се увеличава на 190 градуса (с вентилатор) и се пече още 15 минути. Когато месото е готово, се изважда и се оставя да почине.
5
Свинско печено по шведски 5Зеленуците от печенето се прехвърлят в подходящ съд, налива се бульонът, добавя се нишестето, разтворено в малко студена вода. Готви се, докато сосът се сгъсти.
6
Свинско печено по шведски 6Месото се реже натънко и се сервира върху соса със зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2016
Страхотна рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2016
Изглежда много вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Много вкусно се получава!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта