Свинско печено с тъмна бира

Дата: 17.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2,5 кг свинска плешка
400 мл тъмна бира
30 г краве масло
4 глави червен лук
4 с. л. тъмен балсамов оцет
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. сминдух
1 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско печено с тъмна бираМесото се запържва върху нагорещена чугунена плоча, намазана с олио, докато стане златисто от всички страни.
2
Свинско печено с тъмна бира 2Мащерката се смесва с чесъна, сминдуха, сол и черен пипер.
3
Свинско печено с тъмна бира 3Свинското се овкусява с ароматната подправка.
4
Свинско печено с тъмна бира 4Лукът се реже на дебели шайби и се слага в тава.
5
Свинско печено с тъмна бира 5Отгоре се поставя овкусеното парче месо и се полива с балсамовия оцет.
6
Свинско печено с тъмна бира 6В тавата около него се налива и бирата.
7
Свинско печено с тъмна бира 7Пече се около 3 часа и 30 минути в загрята на 150 градуса фурна , с вентилатор. Когато е готово, се изважда и се нарязва.
8
Свинско печено с тъмна бира 8Образувалият се в тавата сос се редуцира на котлона. По желание се прибавят сушени манатарки.
9
Свинско печено с тъмна бира 9След това се дърпа от огъня и се разбърква със студеното масло.
10
Свинско печено с тъмна бира 10Месото се поднасясъс соса.



Съвет:
Ако не разполагате с чугунена плоча, използвайте голяма тава или нарежете месото и го запържете в тиган.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2016
Мойто свинско беше с жива бира и също се получи много вкусно и крехко
5.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2016
По вкусно и сочно месо не бях яла!
4.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
Здравейте пробвах рецептата ви,месото стана доста ароматно а от тъмната бира с уникален и различен вкус идеално е за специални поводи много е елегантно
3.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2016
Правих рецептата за Коледа.Стана много вкусна и всички я харесаха.
2.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2016
Прерасна рецепта. Притотвих я с цяло парче 2,3 кг свински врат за новогодишната трапеза. Облизахме си пръстите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


458 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта