Свинско по бански

С тази рецепта ученикът Стоян Караиванов спечели конкурс между училищата по хотелиерство и туризъм
Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско контра филе
1 в. ч. бяло вино
4 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус
100 г ананас от компот
100 г синьо сирене
100 г кашкавал
100 г печурки
2-3 щипки мащерка
1 щипка босилек
черен пипер на вкус
150-200 г замразен грах
1 кубче зеленчуков бульон
20-30 г масло
пера пресен лук
картофи



Начин на приготвяне:
1
Свинско по бански
Гъбите се нарязват на филийки, синьото сирене, кашкавалът и ананасът – на кубчета. Поставят се в купа, подправят се с мащерка, босилек и черен пипер и хубаво се разбъркват.
2
Свинско по бански 2
Ципите на месото се отстраняват и в него надлъжно с нож се оформя тунелче. Отвън месото се натрива със сол и черен пипер.
3
Свинско по бански 3
Тунелчето също се поръсва с черен пипер и се пълни с плънката. Отворът се затваря с цяла гъба, забожда се с клечки за зъби и се набрашнява.
4
Свинско по бански 4
Месото се "запечатва" от всички страни в предварително загрятото олио, на силен огън. След това се поставя в тава.
5
Свинско по бански 5
В тигана се налива малко вино и се редуцира леко на котлона за около 30 секунди. Редуцираното вино се налива в тавата и се добавя 1 к. ч. топла вода.
6
Свинско по бански 6
Тавата се запечатва с алуминиево фолио. Месото се пече около 30-40 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, като в края фолиото се отстранява и температурата на фурната леко се намалява.
7
Свинско по бански 7
Грахът се вари в 300 мл вода, в която е стрито кубчето бульон. След това се пюрира заедно с малко от течността и се претрива през цедка.
8
Свинско по бански 8
Морковът и целината се нарязват на пръчици, обелените картофи – на триъгълници. Зеленчуците се сваряват поотделно.
9
Свинско по бански 9
Правят се снопчета от по 2 пръчици морков и целина, които се връзват с пера бланширан пресен лук. Снопчетата се запържват в предварително загрятото масло. Отделно се запържват и леко сварените картофени триъгълници.
10
Свинско по бански 10
В основна чиния се сипва пюре от грах и в единия му край се поставя парче от месото, нарязано под наклон. Порцията се декорира с картофи и вързопчета от целина и морков.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2017
Много хубава рецепта - атрактивна и вкусна. Прекрасно се съчетават вкусовете на плънката и месото остава сочно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: