Свинско по еквадорски

Поднесено с „Енсалада руса“ – латиноамериканския вариант на руската салата
Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свински гърди с кост
500 г свинска плешка
1 ч. л. кимион на зърна
10 скилидки чесън
2 глави лук
сокът от 2 портокала
сол и черен пипер на вкус

за салатата:
800 г картофи
200 г моркови
100 г замразен грах
4 бр. стебла целина
1 ябълка
1 скилидка чесън
150 г майонеза
2 стръка пресен кориандър
сокът от 1 лайм
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Свинско по еквадорски
Кимионът се запича на сух тиган.
2
Свинско по еквадорски 2
Стрива се в хаванче.
3
Свинско по еквадорски 3
Пет скилидки чесън се наситняват. Месото се реже на парчета, слага се в тенджера и се овкусява с кимиона, накълцания чесън, сол и черен пипер, и се прибира в хладилник за 2 часа.

4
Свинско по еквадорски 4
След това в тенджерата се наливат около 500 мл вода.
5
Свинско по еквадорски 5
Пускат се останалите цели скилидки чесън, нарязаният наедро лук и се готви на умерен огън, докато течността се изпари.
6
Свинско по еквадорски 6
Налива се сокът от портокал и се готви, докато месото остане на мазнина и хване апетитна коричка.
7
Свинско по еквадорски 7
Салатата се приготвя като обелените моркови и картофи се сваряват в подсолена вода, охлаждат се и се нарязват на кубчета.
8
Свинско по еквадорски 8
Ябълката се реже на малки кубчета, стеблата целина се обелват и се режат наситно. Грахът се размразява, а чесънът и кориандърът се наситняват.
Картофите се смесват с морковите, ябълката, граха, целината, чесъна и кориандъра.
9
Свинско по еквадорски 9
Добавят се майонезата, сокът от лайм, сол и черен пипер на вкус, и се разбърква.
Готовото месо се поднася със салатата.



Съвет:
Месото не се бърка, за да не се разпадне.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2014
Салатата е номер 1!
1.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2014
Хмммм..... вкусно !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: