Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско

Гост: Румяна Попова, певица
Източник: Бон Апети
Дата: 12.11.2005
Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско
 
Необходими продукти:
1 кг свинско контра филе
300 г моркови
300 г пресни печурки
100 г маслини
100 г краве масло
200 мл бяло вино
4 скилидки чесън
4 парченца топено сирене
3 кисели краставички
1 връзка магданоз
4 с. л. брашно
бял пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско
Месото се нарязва на медальони. Медальоните се поръсват със сол и шарен пипер и се запържват в нагорещен тиган от двете страни. След това се подреждат в йенска тенджера.
2
Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско 2
Гъбите се нарязват на филии, а морковите – на кръгчета и се задушават с част от маслото.
3
Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско 3
Прибавят се нарязаните на колелца кисели краставички, посолява се и се подправя с бял пипер. Сместа се изсипва върху месото.
4
Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско 4
Брашното се сипва в сух тиган и се нагрява. Топеното сирене се разтопява в 100 мл гореща вода и се прибавя към брашното. Слага се останалото масло и когато сместа се сгъсти, се налива виното.
5
Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско 5
Месото и зеленчуците се заливат с готовия сос, добавят се маслините и тенджерата се затваря с капак или с готварско фолио. Слага се в предварително загрята на 150 градуса фурна, температурата се увеличава на 200 градуса и се пече 40 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: