Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско

Дата: 12.11.2005
Източник: Бон Апети
Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско
 
Необходими продукти:
1 кг свинско контра филе
4 с. л. брашно
1 връзка магданоз
3 кисели краставички
4 парченца топено сирене
4 скилидки чесън
200 мл бяло вино
100 г краве масло
100 г маслини
300 г пресни печурки
300 г моркови
бял пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилскоМесото се нарязва на медальони. Медальоните се поръсват със сол и шарен пипер и се запържват в нагорещен тиган от двете страни. След това се подреждат в йенска тенджера.
2
Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско 2Гъбите се нарязват на филии, а морковите – на кръгчета и се задушават с част от маслото.
3
Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско 3Прибавят се нарязаните на колелца кисели краставички, посолява се и се подправя с бял пипер. Сместа се изсипва върху месото.
4
Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско 4Брашното се сипва в сух тиган и се нагрява. Топеното сирене се разтопява в 100 мл гореща вода и се прибавя към брашното. Слага се останалото масло и когато сместа се сгъсти, се налива виното.
5
Свинско по стара фамилна рецепта от кюстендилско 5Месото и зеленчуците се заливат с готовия сос, добавят се маслините и тенджерата се затваря с капак или с готварско фолио. Слага се в предварително загрята на 150 градуса фурна, температурата се увеличава на 200 градуса и се пече 40 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта