Свинско по винарски

Дата: 13.07.2010
Източник: Бон Апети
Свинско по винарски
 
Необходими продукти:
250 г свинско бонфиле
брашно за паниране
2–3 с. л. олио
1 с. л. горчица
10 г нишесте
1 ч. ч. червено вино
1 резен целина
1 стрък целина
1 морков
1/2 глава лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Бонфилето се поставя върху дъска и внимателно се отстранява ципата, след което се овкусява със сол и черен пипер. С помощта на нож се правят леки разрези, в които се нанася горчицата.
2
Подготвеното бонфиле се овалва в брашно и се запържва в тиган с предварително сгорещеното олио. Прибавят се ситно нарязаните лук, моркови и целина. Когато и те се позапържат, се долива виното и около 100 мл вода, похлупва се и се остава да се задушава.
3
Готовото филе се изважда от тигана и към соса се прибавят нишестето, за да се сгъсти. Филето се нарязва на филийки и се залива със соса. Поднася се с украса по желание.
 
Рецептата е приготвена специално за "Бон Апети" от готвача Валентин Евтимов.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта