Свинско роле, мариновано с „Амарето“

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Свинско роле, мариновано с „Амарето“
 
Необходими продукти:
800 г свинско контрафиле
4 с. л. кайсиево сладко
30 мл ликьор „Амарето“
4 с. л. краве масло
мазнина за тигана
стръкове мащерка за украса
50 мл бяло вино
1 кубче пилешки бульон
3 стръка мащерка
100 мл готварска сметана
сол и бял пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Месото се натрива добре с предварително смесените ликьор, кайсиево сладко и масло.
2
Запечатва се в намазнен тиган от всички страни по 2 минути, прехвърля се в тава и се пече около 8 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
3
В касерола се сипва виното за соса, стрива се кубчето бульон, прибавя се наситнената мащерка, овкусява се със сол и пипер и се вари на умерен огън. Щом сосът леко се сгъсти, постепенно се налива сметаната, разбърква се и се дръпва от огъня.
4

Месото се нарязва на шайби и се разпределя в чинии за сервиране. Залива се със соса и се украсява със стръкове мащерка.


 


 


Съвет: Ястието може да се гарнира със сладко от кайсии или праскови.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: