Свинско с чушки "Българите"

Гост: Пламен Петков, автор на документалната поредица на bTV "Българите"
Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2007
Свинско с чушки
 
Необходими продукти:
600 г свинско бонфиле
50-80 г бекон
1 буркан печени чушки
1 шепа сушени домати
4-5 скилидки чесън
олио
1 глава лук
30-40 мл бяло вино
1 ч. л. червен пипер



Начин на приготвяне:
1
Свинско с чушки
Сушените домати се заливат с топла вода и се оставят да престоят в нея, докато набъбнат.
2
Свинско с чушки
Телешкото бонфиле се разрязва напречно и ципите се отстраняват. Месото се нарязва на малки пържоли.
3
Свинско с чушки
Лукът се наситнява, слага се в купа, поръсва се с червен пипер и се залива с виното.
4
Свинско с чушки
Месото се поставя в купата, посолява се и се маринова минимум 1 час (по възможност 24 часа).
5
Свинско с чушки
Печените чушки се разрязват от едната страна и се разтварят. Подреждат се в предварително намазнена с олио тава.
6
Свинско с чушки
Отгоре се нареждат маринованите пържоли заедно с маринатата. Пържолите се поръсват с доматите и едро нарязания чесън и се покриват с втори ред от чушки.
7
Свинско с чушки
Процедурата се повтаря, докато се изчерпят продуктите, като последният ред трябва да е от чушки.
8
Свинско с чушки
Добавят се няколко парченца чесън и ястието се полива с 1/2 - 1 ч. ч. вода.
9
Свинско с чушки
Отгоре се поставя ред от нарязан на тънки филийки бекон.
10
Свинско с чушки
Съдът се затваря с алуминиево фолио и ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 2 часа, като към края фолиото се отстранява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: