Свинско с хамон и смокини

Дата: 11.12.2009
Източник: Бон Апети
Свинско с хамон и смокини
 
Необходими продукти:
800 г свинско бонфиле
120 г хамон (ленти)
4 смокини
зехтин за тигана
сол и пипер меланж на вкус
150 мл балсамов оцет
50 г мед
сол и пипер меланж на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско с хамон и смокиниБонфилето се почиства от жилите и ципите.

2
Свинско с хамон и смокини 2От него се оформят медальони, които се овкусяват с морска сол и микс от пипери.
3
Свинско с хамон и смокини 3Всеки медальон се завива с по една ивица хамон.
4
Свинско с хамон и смокини 4Месото се запечатва от всички страни в тиган със сгорещен зехтин, като се започва от страната на свивката на хамона. Изважда се и се пече 5–6 минути на 175 градуса във фурна.
5
Свинско с хамон и смокини 5В касерола на слаб огън се загрява балсамикото, прибавя се медът, овкусява се с пипер меланж и се оставя, докато съставките се хомогенизират.
6
Свинско с хамон и смокини 6Ястието се сервира със смокините, разрязани на две, и се полива с редукцията.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта