Свинско с козе мляко

В средиземноморската кухня козето мляко е на голяма почит
Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински котлети (цяло парче)
1 кг картофи
1 глава лук
1 стрък селъри
1 морков
2 ч. ч. прясно козе мляко
1 1/2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 с. л. морска сол (смляна)
1/4 ч. л. черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Свинско с козе мляко

Месото се овкусява със сол и черен пипер.

 


2
Свинско с козе мляко 2

Запържва се в сгорещения зехтин.

 


3
Свинско с козе мляко 3

Лукът, селарито и морковът се почистват и се нарязват наедро. Месото се изважда и в същия съд се запържват трите зеленчука.

 

 


4
Свинско с козе мляко 4

Връща се месото и се налива 1 ч. ч. от млякото. Покрива се с капак и се слага в загрятата на 150–160 градуса фурна. Пече се 45 минути.

 

 


5
Свинско с козе мляко 5

Картофите се обелват  и се нарязват на едри парчета. Прибавят се в съда с останалото мляко. Пече се още 1,5–2 часа.

 


6
Свинско с козе мляко 6

После месото се нарязва и се поднася с картофите и соса от печенето.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: