Свинско с праз и ябълки

Много напомня кавърма, но не е. Тук са комбинирани пикантен и сладък вкус по превъзходен начин
Източник: Бон Апети
Дата: 22.01.2013
Свинско с праз и ябълки
 
Необходими продукти:
800 г свински гърди без кост
2 зелени ябълки
4 стръка праз
2 скилидки чесън
1 ч. ч. сайдер (ябълково вино)
1 ч. ч. вода
50 г краве масло
2 с. л. олио
2 с. л. дижонска горчица
1 кубче пилешки бульон
1 ч. л. кимион на зърна
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско с праз и ябълки

Свинските гърди се запържват в сгорещените олио и масло,  докато станат златисти от всички страни. След това се изваждат от съда.

 


2
Свинско с праз и ябълки 2

Празът се нарязва  наедро и се запържва в същата мазнина, докато леко омекне.

 


3
Свинско с праз и ябълки 3

Месото се връща в съда, прибавят се предварително стритият в хаванче кимион, водата, сайдерът, горчицата, и се запържва леко. Овкусява се със сол и пипер и се стрива кубчето пилешки бульон. Поставя се капак и ястието се оставя да къкри на слаб огън за около 50 минути.

 


4
Свинско с праз и ябълки 4

Ябълките се обелват и нарязват на средни по големина кубчета. Прибавят се в съда, както и скилидката чесън, нарязана наситно. Ястието се оставя на котлона още 15 минути и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: