Свинско с праз

Дата: 10.12.2009
Източник: Бон Апети
Свинско с праз
 
Необходими продукти:
400 г свински бут
250 г праз
1 с. л. маргарин
50 мл бяло вино
2 люти чушлета
1 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско с празМесото се реже на кубчета и се запържва за 5 минути в маргарина и олиото. Добавя се нарязаният на шайби праз и се бърка още 3–4 минути, след това се сипват около 100 мл вода.
2
Свинско с праз 2Щом водата изври, се добавят лютите чушлета и се бърка още 4–5 минути, след което се посолява. Сипва се виното и огънят се намалява до умерен. След като течността се изпари, се овкусява с червения пипер. Бърка се още 2 минути и ястието се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Отдавна търся тази рецепта. Спомена ми от детството е, че ястието се се приготвяше в деня, в който се колеше прасето. Сервираше се с настърган хрян овкусен със сол, олио и оцет. Със него обаче трябва много да се внимава, слага се съвсем малко количество. Направих ястието и стана много хубаво, точно като в спомените ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта