Свинско с ябълково пюре

Дата: 16.02.2012
Източник: Бон Апети
Свинско с ябълково пюре
 
Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле
100 мл бяло вино
1/2 ч. л. шарена сол
1/2 ч. л. кимион
олио за намазване
за картофите:
6–7 средно големи картофа
олио за пържене (около 400 мл)
за пюрето от ябълки:
2–3 кисели ябълки
1 с. л. пчелен мед
за граха:
400 г грах
1 с. л. пчелен мед
за царевицата:
400 г царевица
30 г краве масло
1 ч. л. кимион
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско с ябълково пюре
Свинското се нарязва на 4 пържоли, които се слагат в тава, върху намазнено алуминиево фолио. Подправят се с шарена сол и кимион и се налива виното. Завива се с фолиото и се пече за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.


2
Свинско с ябълково пюре 2
Картофите и ябълките се обелват. Ябълките се нарязват на кубчета.


3
Свинско с ябълково пюре 3
1/3 от картофите се нарязват на дълго за пържене, другата 1/3 – на шайби за чипс, а останалите на едри парчета.


4
Свинско с ябълково пюре 4
Едрите парчета картофи се слагат в купа с вода и се загряват в микровълнова фурна на миксимална мощност за 10 минути. След това се отцеждат хубаво от водата и се пържат в сгорещеното олио.


5
Свинско с ябълково пюре 5
Шайбите и дългите картофи се пържат до златисто. Малко преди да са готови, се вадят с цедка и се слагат върху купа, за да се отцедят от излишната мазнина. После пак се допържват. Това се прави, за да са топли при поднасяне.


6
Свинско с ябълково пюре 6
Царевицата и грахът се слагат в две купи. Към граха се добавя меда. Покриват се с вода и също се варят в микровълнова фурна на максимална мощност за 5 минути.


7
Свинско с ябълково пюре 7
Отцеждат се от водата и царевицата се разбърква с маслото. Овкусява се с кимиона.


8
Свинско с ябълково пюре 8
Ябълките се слагат в касерола на котлона и се прибавя меда. Разбърква се, налива се вода – малко под тяхното ниво, и се оставят да се варят. После се отцеждат и се пюрират.


9
Свинско с ябълково пюре 9
Върху всяка пържола се поставя от ябълковото пюре, а отстрани се слага от картофите, граха и царевицата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


354 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта