Свинско със сос от горчица

Дата: 08.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско контрафиле
2 с. л. дижонска горчица
200 мл животинска сметана
80 мл бяло вино
30 мл зехтин
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
1 голяма глава целина
1 глава лук
2 скилидки чесън
сокът от 1 лимон
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско със сос от горчица
Контрафилето се обезципява. Нарязва се на четири дебели пържоли.

 


2
Свинско със сос от горчица 2
Подправя се със сол и черен пипер и се запържва в зехтина до златисто от всички страни. Изважда се от съда и се прехвърля в тава. Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 8 минути. След това се оставя да почине.

 


3
Свинско със сос от горчица 3
В същия съд от пърженето се налива бялото вино и когато течността се редуцира, се прибавят горчицата и сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер и се отстранява от огъня. Сосът се подправя с наситнения магданоз и се съхранява на топло.

 


4
Свинско със сос от горчица 4
Целината се обелва и се нарязва на четири. После всяко парче се нарязва натънко. Лукът и чесънът се наситняват.

 

 


5
Свинско със сос от горчица 5
Трите зеленчука се запържват в маслото, докато се карамелизират. Слага се лимоновият сок и се овкусява със сол и черен пипер.

 

 


6
Свинско със сос от горчица 6
Месото се залива със соса и се поднася с гарнитурата.

 


Съвет: Не заменяйте животинската сметана с растителна, защото може да се пресече от киселината на виното.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2013
Страхотна рецепта! Препоръчвам я на всеки, който обича месце.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2014
Месот остна твърде сухо според мен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта