Свинско със сушени сливи

Дата: 16.02.2013
Източник: Бон Апети
Свинско със сушени сливи
 
Необходими продукти:
2 свински бонфилета (800 г общо)
2 скилидки чесън
50 г сочни сушени сливи
100 мл бяло вино
100 г заквасена сметана
40 мл зехтин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско със сушени сливи
Бонфилетата се почистват от излишната мазнина и жилите, и се нарязват на медальони. Чесънът се нарязва наситно.

 


2
Свинско със сушени сливи 2
В тиган се загрява половината зехтин и в него се слага половината месо (прави се на два пъти, защото ако се изсипе цялото наведнъж няма да се запържи хубаво, а ще пусне вода и ще се задуши). След като се запържи от едната страна се обръща и се добавят половината от чесъна и мащерка.

 


3
Свинско със сушени сливи 3
Когато е готово и от другата страна, се деглазира с половината вино и се фламбира.

 


4
Свинско със сушени сливи 4
Прибавят се половината от заквасената сметана и сливите. Овкусява се със сол и черен пипер. Така се приготвя и втората доза продукти.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
Росица коментира рецептата Постни мекици
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта