Свинско със зеле под кора

Дата: 24.01.2013
Източник: Бон Апети
Свинско със зеле под кора
 
Необходими продукти:
600 г свински гърди без кост
1,2 кг кисело зеле
1 глава лук
1 скилида чесън
3 зрънца хвойна
400 г заквасена сметана
1 с. л. горчица
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
250 г брашно
1 с. л. зехтин
1 ч. л. бакпулвер
1 яйце за намазване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско със зеле под кора
Месото се нарязва на малки кубчета, запържва се в сух тиган с незалепващо покритие до златисто, от всички страни. Към него се прибавят лукът, нарязан на ивички, и чесънът – наситно. Овкусява със сол и черен пипер.

 


2
Свинско със зеле под кора 2
Зелето се нарязва на тънки ивички и се запържва в зехтина, докато водата му се изпари. Хвойната се стрива в хаванче и се добавя към зелето.

 


3
Свинско със зеле под кора 3
Сваля се от огъня и се смесва с горчицата и заквасената сметана.  Овкусява се със сол и черен пипер.

 


4
Свинско със зеле под кора 4
Зелето се разпределя в тавичка, отгоре се поставя месото.

 


5
Свинско със зеле под кора 5
В купа се смесват брашното, бакпулверът, солта, зехтинът и топла вода – около 120 мл. Замесва се тесто. Накрая се прибавя черен пипер и отново се размесва за кратко.

 

 


6
Свинско със зеле под кора 6
Тестото се разточва на тънка кора, с която се покрива тавичка. Намазва се с разбито яйце и се правят четири малки отвора.

 


7
Свинско със зеле под кора 7
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути.

 


8
Свинско със зеле под кора 8
Когато е готово, се нарязва и се поднася топло.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта