Свинско върху зеле

Дата: 02.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински котлета
1 малка глава зеле
1 глава лук
300 мл прясно мляко
1 с. л. брашно
1 с. л. краве масло
2 ч. л. ретро горчица
4 с. л. олио
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско върху зелеЗелето се реже на филийки, които се подреждат в тава, намазват се с половината олио, посоляват се и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, до златисто – около 20 минути.
2
Свинско върху зеле 2Лукът се обелва, наситнява се и се запържва в маслото, до златисто.
3
Свинско върху зеле 3Сипва се брашното и също се запържва.
4
Свинско върху зеле 4Малко по малко се налива млякото и се бърка, докато се получи гладък сос.
5
Свинско върху зеле 5Добавя се горчицата и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
6
Свинско върху зеле 6Свинските котлети се намазват с останалото олио и се готвят на грил тиган, от двете страни, до златисто. Подправят се със сол и черен пипер.
7
Свинско върху зеле 7Изваждат се от съда и се овкусяват с червения пипер.
8
Свинско върху зеле 8Зелето се нарязва наедро.
9
Свинско върху зеле 9Полива се със соса и се пече около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Свинско върху зеле 10Котлетите се подреждат върху зелето и ястието се пече още 10 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2015
Получи се страхотно ястие, в комбинация с хубаво червено винце.Благодаря ви за идеята. Страхотни сте!
2.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2015
Стана хубаво, интересна рецепта, различен вкус :)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2015
Вие сте страхотни Толкова елементарна рецепта а такава Вкусотия че не бих я сподел с никого (само за мен)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


271 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта