Свинско задушено по селски

Дата: 15.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г свинска плешка
150 г бекон на лентички
1 кг картофи
2 глави лук
2 моркова
4 големи кисели краставички
60 г краве масло
1 ч. л. сух босилек
2 ч. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско задушено по селскиМесото се реже на кубчета, подправя се със сол, черен пипер и сух босилек и се пържи в половината от маслото до златисто. Изважда се от съда и се разбърква с горчицата.
2
Свинско задушено по селски 2Морковите, лукът и картофите се обелват. Картофите, морковите и киселите краставички се нарязват на шайби, а лукът – на полумесеци.
3
Свинско задушено по селски 3На дъното на съд за печене с капак се разпределят лентите бекон.
4
Свинско задушено по селски 4Отгоре се подреждат половината от картофите, следват месото, лукът, морковите, нарязаните на шайби кисели краставички и останалите картофи.
5
Свинско задушено по селски 5Ястието се залива с останалото предварително разтопено масло и се посолява.
6
Свинско задушено по селски 6Похлупва се и се пече около 50 минути в загрята на 200 градуса фурна.
7
Свинско задушено по селски 7След това се допича за още 25 минути без капак, докато хване коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Много лесна и идейна рецепта, а крайния резултат - превъзходен.
10.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2015
Страхотна рецепта, получи се много добре.
9.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2015
много вкусна и лесна гозба! имах съмнения за крайния резултат, но се получи страхотно. благодаря.
8.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2014
Получи се страхотно! Само не трябва да се прекалява със солта, тъй като бекона е солен доста след като се изпече.
7.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Много, много вкусно. Да си изядеш пръстите!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта