Сьомга „Холандес“ с гарнитура от печени зеленчуци

Дата: 13.10.2009
Източник: Бон Апети
Сьомга „Холандес“ с гарнитура от печени зеленчуци
 
Необходими продукти:
200 г филе от сьомга
50 г домати
10 г чесън (2 скилидки)
30 г лук
30 г прясна чушка
50 г патладжан
50 г тиквички
копър и черен пипер на вкус
1 г сухо чили
10 мл лимонов сок
20 мл зехтин
20 мл соев сос
сол и черен пипер на вкус
20 мл бяло вино
50 г краве масло
1 жълтък
20 г гъби (печурки)
 

Начин на приготвяне:
1
Рибата се изпича на скара (по желание може и на пара или на фурна).
2
Жълтъкът за соса се сварява на водна баня, докато побелее. Като непрекъснато се разбърква, в него на тънка струйка се сипва разтопеното масло, добавя се виното и се подправя със сол и пипер.
3
Зеленчуците за гарнитурата се измиват и се подсушават. Тиквичките, патладжаните, лукът и доматоте се режат на шайби, чушките – наедро и гъбите – наполовина. Приготвят се на скара и се овкусяват с дресинга от соевия сос, зехтина, лимоновия сок, чилито, овкусени с копър и пипер.
4
Рибата се поднася залята със соса и гарнирана с изпечените зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта