Сьомга котлет на пара с къри сос и глазирани краставици с фенел

Дата: 23.06.2010
Източник: Бон Апети
Сьомга котлет на пара с къри сос и глазирани краставици с фенел
 
Необходими продукти:
4 котлета сьомга
100–150 мл сметана
1 с. л. бяло вино
1 с. л. индийско къри
1/2 глава лук
сол и бял пипер на вкус
сокът от 1 лимон
30 мл зехтин
3 с. л. бяло вино
2 с. л. захар
1/2 глава фенел (резене)
2 краставици
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Котлетите се овкусяват със сол и бял пипер и се поливат с лимоновия сок. Приготвят се на пара за 10–15 минути и се изваждат.
2
Краставиците се разполовяват по дължина, почистват се от семето и се нарязват диагонално на лунички.
3
Фенелът се реже на едър жулиен и заедно с краставиците се сотират в сгорещения зехтин. Глазират се със захарта, овкусяват се със сол и пипер и се гасят с бялото вино.
4
Лукът за соса се наситнява, задушава се и се добавят кърито, бялото вино и сметаната. Сосът се оставя леко да се редуцира и се поднася в сосиера към готовото ястие.
5
Всичко се декорира в чиния и се поднася заедно със соса. По желание сьомгата може да се сервира и върху канапе от оризови спагети или друг вид паста.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта