Сьомга на грил със сос „Перно“

Дата: 17.03.2010
Източник: Бон Апети
Сьомга на грил със сос „Перно“
 
Необходими продукти:
800 г сьомга
5–6 стръка копър
2–3 бр. звезден анасон
1 с. л. рибен бульон
200 мл сметана
20 мл сухо бяло вино
30 мл „Перно“
див лук за украса
сол и черен пипер на вкус
4 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сьомгата се нарязва на порции, залива се със зехтина и се овкусява със сол и черен пипер. Запича се на плоча или тефлонов тиган по 2 минути от всяка страна. След това се прехвърля в тавичка и се запича около 5 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
2
Перното и виното се наливат в тиган и след като кипнат, се добавя сметаната. Прибавят се рибният бульон, анасонът, накълцаният копър и се овкусява със сол и пипер.
3
След 3–4 минути сосът се оттегля от огъня и с него се залива вече готовата риба. Украсява се с див лук и се поднася.
 
 
 
Съвет:
Рибата може да се сервира с гарнитура от задушени тиквички и моркови или сварен черен ориз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта