Сьомга с копъров сос и леща Белуга

Изискано и интересно, различно и много вкусно ястие, с което ще очаровате вашите гости. Поднесете го с бяло вино или розе.
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г филе от сьомга
зехтин за намазване
сол и пипер меланж на вкус

за лещата:
160 г леща Белуга на „Крина“
40 г сушени домати
2 стръка мащерка
2 скилидки чесън
50 г рукола
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1/2 лимон
сол на вкус

за соса:
2 глави лук шалот
200 мл бяло вино „Совиньон Блан“
180 мл животинска сметана
30 г краве масло
2 ч. л. ретро горчица
1/2 връзка копър
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Сьомга с копъров сос и леща Белуга
Лещата се вари заедно с разрязаните надве скилидки чесън и клонките мащерка, докато омекне.
2
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 2
Отцежда се, а мащерката се отстранява.
3
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 3
Сушените домати се накълцват.
4
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 4
Лещата се разбърква с доматите, подправя се със сол, зехтин и лимонов сок, и се охлажда добре.
5
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 5
Смесва се с измитата и подсушена рукола и се разбърква.
6
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 6
Лукът за соса се реже на тънки полумесеци и се запържва в маслото.

7
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 7
Щом омекне, се налива виното и се оставя да се редуцира.
8
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 8
Прибавят се горчицата и сметаната.
9
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 9
Овкусява се със сол, разбърква се и се отстранява от котлона. Добавя се наситненият копър.
10
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 10
Рибата се нарязва на две парчета и се овкусява със сол и пипер меланж.
11
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 11
Маже се със зехтин и се готви в сгорещен тиган, докато стане със златист цвят от всички страни.
12
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 12
В чинии за сервиране се слага от соса, отстрани се поставя от лещата, а отгоре рибата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2017
Става невероятно вкусно и бързо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: