Сьомга с мариновани домати и зехтин

Дата: 16.03.2010
Източник: Бон Апети
Сьомга с мариновани домати и зехтин
 
Необходими продукти:
4 котлета сьомга
100 г сушени мариновани домати
150 г маслини
4 с. л. зехтин
1 с. л. каперси
4–5 стръка див лук
1 ч. л. синапено семе
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Рибата се овкусява със сол и пипер и се намазва добре със зехтина. Пече се на скара или грил тиган.
2
Маринованите домати и маслините се режат на половинки в купа. Добавят се каперсите и наситненият див лук, като се оставят няколко пера за украса.
3
Сьомгата се поднася върху зеленчуковата смес. Поръсва се със синапеното семе и се украсява с перата от див лук.
 
 
Съвети:
Зеленчуковата смес може да се обогати с 1–2 с. л. от маринатата на сушените домати.
Сьомгата по желание може да се приготви печена в пергамент на фурна или задушена на пара.
Синапеното семе може да се замени със сусам.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта