Сьомга със сос от хрян

Дата: 04.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от сьомга
60 г краве масло
1 ч. л. семена ким
сол и черен пипер на вкус
за соса:
200 г заквасена сметана
1/2 връзка копър
1 с. л. хрян (от буркан)
1 ч. л. ябълков оцет
сол на вкус
за гарнитурата:
250 г грухана пшеница
80 мл зехтин
2 глави червено цвекло
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. мед
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Сьомга със сос от хрянПшеницата се сварява в голямо количество вода, отцежда се и се охлажда.
2
Сьомга със сос от хрян 2Цвеклото се обелва, нарязва се на кубчета и се запържва в половината от зехтина.
3
Сьомга със сос от хрян 3Прибавят се оцетът, медът и 100 мл вода, посолява се и се готви на слаб огън, докато леко омекне.
4
Сьомга със сос от хрян 4Цвеклото и пшеницата се смесват, овкусяват се с останалия зехтин, стрития на паста чесън, нарязания наедро босилек и сол на вкус. Ако има нужда се добавя още оцет.
5
Сьомга със сос от хрян 5Сметаната за соса се смесва с хряна, сол, наситнения копър и оцета.
6
Сьомга със сос от хрян 6Сьомгата се оформя на по-малки парчета, овкусява с едро счукани семена ким, сол и черен пипер. Готви се в маслото от всички страни, докато стане златиста отвън и сочна отвътре.
7
Сьомга със сос от хрян 7Рибата се сервира с гарнитурата и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта