Т-бон стек „Куба Либре“

Перфектно овкусено крехко телешко
Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. говежди Т-бон стек (по 500–600 г всеки)
150 мл кола
40 мл бял ром
2 лайма
1 с. л. кафява захар
сол и черен пипер на вкус
олио за мазане


Начин на приготвяне:
1
Т-бон стек „Куба Либре“
Месото се изважда от хладилника 30 минути преди да се готви, за да стане със стайна температура.
2
Т-бон стек „Куба Либре“ 2
Лаймът се реже на кубчета и се намачква в хаванче.
3
Т-бон стек „Куба Либре“ 3
Смесва се с колата, захарта и рома.
4
Т-бон стек „Куба Либре“ 4
Месото се овкусява със сол и черен пипер, маже се с олио и се готви върху нагорещена плоча от двете страни за по 2–3 минути, за да хване коричка.
5
Т-бон стек „Куба Либре“ 5
След това продължава да се пече, като се овкусява със сместа и периодично се обръща.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


177 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: