Талиатели “Болонезе”

Дата: 13.06.2011
Източник: Бон Апети
Талиатели “Болонезе”
 
Необходими продукти:
400 г прясна паста (талиатели)
300 г кайма смес
80 г бекон “Панчета”
1 морков
1 глава лук
2 стръка селари
2 скилидки чесън
50 г пасирани домати от консерва
1 с. л. доматен концентрат
200 мл червено вино
250 мл прясно мляко
2 с. л. сос “Уорчестър”
50 мл зехтин
40 г пармезан
1 ч. л. сух риган
черен пипер на вкус
листа босилек за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Талиатели “Болонезе”
Морковът, селарито и лукът се почистват и се нарязват наситно. Запържват се в зехтина.


2
Талиатели “Болонезе” 2
Чесънът се почиства , пресова се и се добавя при зеленчуците. Беконът се нарязва наситно и също се прибавя в съда. Овкусява се с ригана.


3
Талиатели “Болонезе” 3
Слага се каймата и се намачква с дървена лъжица, за да не стане бучки.


4
Талиатели “Болонезе” 4
Когато се запържи се слага доматеният концентрат и веднага се деглазира с виното, като се налива и малко вода. Огънят се намалява и сосът се оставя да се вари около 1 час. Добавят се сосът  “Уорчестър” и пасираните домати. Остая се да къкри на слаб огън.


5
Талиатели “Болонезе” 5
Когато течността се изпари се налива млякото, овкусява се с черен пипер и отново се изчаква да се изпари течността.


6
Талиатели “Болонезе” 6
В друг съд се сгорещява вода и когато кипне се посолява и се слага пастата.


7
Талиатели “Болонезе” 7
Вари се 3 минути и се изважда от водата с помощта на подходяща вилица. Сипва се зехтин и се разбърква внимателно.


8
Талиатели “Болонезе” 8
Пастата се слага в чинии, залива се със соса, поръсва се с настъргания пармезан и се украсява с босилек.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2015
Винаги бих ги правила :)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2015
Получи се много добре :)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2014
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


475 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта