Талиатели с бекон

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Талиатели с бекон
 
Необходими продукти:
1 пакет талиатели (400 г)
200-250 г бекон
4-5 стръка праз лук
сол и олио на вкус
200 г меко сирене (топено)
3-4 яйца
1-1 1/2 ч. ч. кисело мляко
2-3 щипки сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Талиатели с бекон
Беконът се нарязва на дребни кубчета и се запържва в загрят тиган, докато се разтопи мазнината.
2
Талиатели с бекон 2
Празът се нарязва надребно и се добавя към бекона.
3
Талиатели с бекон 3
Температурата на котлона се намалява, сипва се олио и се поръсва с 1-2 щипки сол. Разбърква се и се задушава 10 минути под капак на слаб огън.
4
Талиатели с бекон 4
Сиренето се намачква и се смесва с киселото мляко.
5
Талиатели с бекон 5
Добавят се солта, черният пипер и разбитите яйца.
6
Талиатели с бекон 6
Пастата се сварява в кипнала подсолена вода, след което се отцежда и се слага при бекона.
7
Талиатели с бекон 7
Ястието се полива със соса, разбърква се и се държи на котлона до готовност на яйцата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Направени по този начин талиателите са ми любими :)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2013
Обожавам талятеле...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: