Талятели

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Талятели
 
Необходими продукти:
1 пакет яйчни или спаначени талятеле
250 г пресни печурки
100 г прошуто крудо (пармска шунка)
100 г кашкавал
100 мл готварска сметана
7-8 листа пресен босилек
1 с. л. песто
1 с. л. краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
ТалятелиГъбите се нарязват на филийки и се слагат в йенска купа заедно с маслото. Похлупват се и се пекат в микровълнова фурна около 10 минути.
2
Талятели 2Талятелите се слагат в кипнала подсолена вода и се варят около 10 минути. Прошутото се нарязва на тънки лентички. Кашкавалът се настъргва на ситно ренде.
3
Талятели 3Запечените гъби се прехвърлят в нагорещен дълбок тиган, слага се прошутото, след минута се добавят сметаната и пресният босилек. Оставя се на огъня, докато сосът се сгъсти.
4
Талятели 4Сварените талятели се поръсват с кашкавала, заливат се със соса и се разбъркват. Всяка порция се декорира с листа пресен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта