Таматар дал (Леща с домати)

Гост: Гергана Захариева, заместник-председател на Българска йога асоциация
Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2007
Таматар дал                          (Леща с домати)
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. леща
300-400 г домати
50 мл олио
1 ч. л. куркума
2 ч. л. настърган джинджифил
1 ч. л. семена от кимион
1 ч. л. синапено семе
1 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. лют черен пипер
1 ч. л. сол
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Таматар дал                          (Леща с домати)
В тенджера се налива вода (около 1.2 л), поръсва се с куркума и се кипва.
2
Таматар дал                          (Леща с домати) 2
Сипва се лещата и се вари под капак, като силата на котлона се намалява.
3
Таматар дал                          (Леща с домати) 3
Доматите се нарязват на малки парченца.
4
Таматар дал                          (Леща с домати) 4
Олиото се загрява и в него се запържват семената от кимион и синап.
5
Таматар дал                          (Леща с домати) 5
Добавят се настърганият джинджифил, смленият кимион и червеният пипер и се разбърква.
6
Таматар дал                          (Леща с домати) 6
След 2-3 минути в микса от подправки се сипват нарязаните домати.
7
Таматар дал                          (Леща с домати) 7
Сварената леща се смесва с доматите и се посолява. При сервиране порциите се поръсват с нарязан наситно магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: