Таралеж

Дата: 29.11.2008
Източник: Бон Апети
Таралеж
 
Необходими продукти:
250 г кайма
2 яйца
1 домат
1 ч. ч. ориз
1 ч. л. сушен магданоз
1/2 ч. л. чеснова сол
1/2 ч. л. чубрица
морков, магданоз и кетчуп за декорация
 

Начин на приготвяне:
1
ТаралежПоловината от каймата се омесва с чубрицата, чесновата сол и сушения магданоз.
2
Таралеж 2Яйцата се сваряват и се обелват, след което едно от тях се увива в каймата.
3
Таралеж 3Оформя се муцунката на таралежа, като за очи и нос служат три зрънца черен пипер.
4
Таралеж 4За бодли на таралежа служат клечки за зъби.
5
Таралеж 5Изпича се в умерено загрята фурна и се слага върху подложка от сварен ориз в порционна чиния.
6
Таралеж 6Доматът се почиства, разрязва се на половинки и едната от тях се нарязва на парченца, които се забождат на бодлите от клечки.
7
Таралеж 7Около таралежа се слагат стръкчета магданоз, ивици морков и капки кетчуп.
8
Таралеж 8Втората половинка домат се издълбава, поръсва се със зрънца сварен ориз и се слага върху второто сварено яйце, за да се получи гъбка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


414 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта