Тарт с червена леща и чушки

Дата: 02.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно (+ за поръсване на плота)
90 мл зехтин
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. бакпулвер
морска сол за печене
за пълнежа:
200 г червена леща
2 глави лук
3 скилидки чесън
1 люта зелена чушка
4 стръка мащерка
1 буркан печени червени чушки (800 г)
40 мл зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с червена леща и чушкиБрашното се смесва със зехтина, солта и бакпулвера.
2
Тарт с червена леща и чушки 2Наливат се около 60 мл студена вода.
3
Тарт с червена леща и чушки 3Замесва се твърдо тесто. Ако има нужда се долива още вода.
4
Тарт с червена леща и чушки 4Тестото се разточва върху набрашнен плот на тънка кора.
5
Тарт с червена леща и чушки 5Поставя се в силиконова форма за тарт, така че да покрива дъното и стените й.
6
Тарт с червена леща и чушки 6Отгоре се поставя лист пергаментова хартия, а върху него – морска сол. Пече се около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна със солта и още 20 минути – без нея, след което се охлажда.
7
Тарт с червена леща и чушки 7Лещата се сварява в около 500 мл вода, заедно с една скилидка чесън и листата от 2 стръка мащерка. След това чесънът се отстранява.
8
Тарт с червена леща и чушки 8Лукът и останалият чесън се наситняват и се запържват в сгорещения зехтин.
9
Тарт с червена леща и чушки 9Прибавят се половината от червените чушки, нарязани на ивички.
10
Тарт с червена леща и чушки 10Когато се запържат и те, се сипва лещата, заедно с водата, подправя се с останалата мащерка, сол и черен пипер и се готви, докато се сгъсти.
11
Тарт с червена леща и чушки 11Върху изпеченото тесто се разпределя сместа с леща, отгоре се подреждат останалите ивички чушки, както и лютата чушка, нарязана на шайби. Намазва се със зехтин, посолява се и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 20 минути.
12
Тарт с червена леща и чушки 12Тартът се охлажда, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2014
Вкусна и лесна за изпълнение рецепта!
4.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Стана страхотно :))
3.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2015
Меглена, за съжаление няма такава възможност - печивата си искат своето време.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Изглежда много добре, чудя се само дали е вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2014
Изглежда егати сложното. Някои хора нямаме толкова време. Как да съкратим процедурата малко?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта