Тарт с карфиол, броколи и бира

Идеален за топлите есенни дни, когато не ви се консумира месо
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 лист бутертесто
400 г карфиол
400 г броколи
150 г пушен кашкавал
150 г пушено свинско филе
5 яйца
200 мл тъмна бира
2 с. л. брашно
1/4 връзка магданоз
1/4 ч. л. естрагон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тарт с карфиол, броколи и бира

Бутертестото се разточва леко върху набрашнен плот, поставя се във форма за тарт, като краищата трябва да излизат леко, защото се свиват при печене. Излишното тесто се изрязва и блатът се надупчва с вилица.

 


2
Тарт с карфиол, броколи и бира 2

Отгоре се слага пергаментова хартия и морска сол, за да не се надуе много блатът. Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути. След това хартията и солта се отстраняват и тестото се допича за още 5 минути на същата температура.

 


3
Тарт с карфиол, броколи и бира 3

Карфиолът и броколите се разделят на розички с еднаква големина и се сваряват на пара до полуготовност. След това се шокират в ледено студена вода, за да се запази свежия им цвят.

 


4
Тарт с карфиол, броколи и бира 4

Свинското филе се нарязва на кубчета, а кашкавалът се настъргва на едро ренде.

 


5
Тарт с карфиол, броколи и бира 5

Яйцата и брашното се разбиват с телена бъркалка, налива се бирата, подправя се с естрагона, сол и черен пипер. Към тях се добавят филето и кашкавалът.

 


6
Тарт с карфиол, броколи и бира 6

Върху изпеченото тесто се слагат карфиолът и броколите и отгоре се разпределя яйчената смес. Поръсва се със ситно нарязан магданоз. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.06.2021
Приятно ястие, но си мисля, че яко се направи с печен карфиол ще се получи по добре.
3.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2018
Много приятна рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2017
Доста приятно се оказа, наистина.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2013
Много приятно и леко ястие. Приготвя се лесно, а резултата е отличен :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


228 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: