Тарт с нектарини и бадемов крем

Дата: 17.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
700 г нектарини
200 г сурови бадеми (небелени)
180 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
180 г захар (+ за поръсване)
1 с. л. брашно (+ за поръсване)
1 ванилия
1 яйце
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с нектарини и бадемов кремМаслото се разбива с миксер, докато стане пухкаво и побелее.
2
Тарт с нектарини и бадемов крем 2Бадемите се смилат в чопър, заедно със захарта и се добавят към маслото.
3
Тарт с нектарини и бадемов крем 3Сипват се ванилията, яйцето и брашното.
4
Тарт с нектарини и бадемов крем 4Разбърква се добре и сместа се оставя за кратко в хладилник.
5
Тарт с нектарини и бадемов крем 5Нектарините се почистват от костилките, разполовяват се и всяка половинка се нарязва на тънки парчета.
6
Тарт с нектарини и бадемов крем 6Бутертестото се разточва върху набрашнен плот.
7
Тарт с нектарини и бадемов крем 7Прехвърля в тава с незалепващо покритие.
8
Тарт с нектарини и бадемов крем 8По краищата с нож се изрязва борд, широк около 1 см.
9
Тарт с нектарини и бадемов крем 9Тестената кора (без борда) се надупчва с вилица, за да не се надига при печене.
10
Тарт с нектарини и бадемов крем 10Бадемовата смес се разпределя равномерно върху кората, с помощта на пош.
11
Тарт с нектарини и бадемов крем 11Отгоре на няколко реда ветрилообразно се подреждат нектарините, като леко се застъпват.
12
Тарт с нектарини и бадемов крем 12Плодовете и тестеният борд се мажат с масло и се поръсват със захар.

13
Тарт с нектарини и бадемов крем 13Тартът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2016
Доста добре се получи при мен :)
7.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2016
Да, Йоана, може да замениш захарта със същото количество мед (180 г), но вкусът на тарта ще бъде различен.
6.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2016
Може ли захарта да се замести с мед. И ако може на колко се равнява 180гр захар
5.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2016
Мартина, препоръчително е, тартът леко да се охлади, преди да се нареже.
4.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2016
Много вкусен се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта