Тарт с праз и козе сирене

Ароматна плънка, обвита в хрупкава кора
Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 лист бутертесто
6 стръка праз
200 г козе сирене тип „Риблер”
1 яйце
1/2 ч. ч. бяло вино
1/2 ч. ч. животинска сметана
1/2 ч. ч. вода
3 с. л. краве масло
3–4 стръка мащерка
1/3 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
1 жълтък за намазване


Начин на приготвяне:
1
Тарт с праз и козе сирене

Празът и магданозът се нарязват наситно. От мащерката се накъсват листата. Маслото се разтопява и в него се запържва празът, налива се водата и се оставя да се готви на тих огън.

 


2
Тарт с праз и козе сирене 2

След като течността се изпари, се налива виното. Когато се редуцира, се добавя сметаната, готви се 3–4 минути. Дърпа се от котлона, прибавят се магданозът и мащерката. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Оставя се леко да се охлади.

 


3
Тарт с праз и козе сирене 3

Прибавя се яйцето и половината от накъсаното сирене.

 


4
Тарт с праз и козе сирене 4

Тестото се разточва и се поставя в кръгла форма за тарт (26 см) с махащо се дъно (тестото трябва е по голямо от формата, да излиза навън 4-5 см.)

 


5
Тарт с праз и козе сирене 5

Изсипва се сместа и тестото се прегъва навътре. Отгоре се накъсва останалото сирене.

 


6
Тарт с праз и козе сирене 6

Тестото се намазва с жълтъка, разбит с малко вода. Тартът се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
тарта е страхотен.пробвайте го
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: