Тарт с ревен и ванилов крем

Дата: 16.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г брашно
125 г краве масло (студено)
50 г пудра захар
40 г бланширани бадеми
1 жълтък
за крема:
400 мл прясно мляко
140 г захар
50 г краве масло
3 жълтъка
1 шушулка ванилия
3 с. л. брашно
за ревена:
6 стебла ревен
1 пръчка канела
1 бр. звезден анасон
150 г захар

Начин на приготвяне:
1
Тарт с ревен и ванилов кремБрашното и захарта се претриват с нарязаното на кубчета студено масло, докато се получат трохи.
2
Тарт с ревен и ванилов крем 2Прибавят се смлените бадеми и жълтъкът и отново се претрива. Ако има нужда, се налива малко студена вода.
3
Тарт с ревен и ванилов крем 3Тестото се оформя на топка, увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за около 30 минути. След това се разточва на тънка кора, с която се покриват дъното и стените на правоъгълна форма за печене с размери 9 х 36 см.
4
Тарт с ревен и ванилов крем 4Пече се около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, след което се оставя да се охлади.
5
Тарт с ревен и ванилов крем 5Ревенът се почиства от външния слой и се реже на парчета с дължина от 7–8 см.
6
Тарт с ревен и ванилов крем 6От захарта, 100 мл вода, канелата и анасона, на слаб огън, се приготвя гъст сироп.
7
Тарт с ревен и ванилов крем 7В него се слагат парчетата ревен, похлупва се и се готви 5 минути, след което сместа се оставя да се охлади.
8
Тарт с ревен и ванилов крем 8Млякото за крема се загрява със захарта и разрязаната надве шушулка ванилия.
9
Тарт с ревен и ванилов крем 9В купа се смесват жълтъците и брашното.
10
Тарт с ревен и ванилов крем 10Малко по малко към тях се налива горещото мляко. Сместа се прехвърля на котлона и се готви, докато кремът се сгъсти. Прибавя се маслото и се бърка, докато се разтопи.
11
Тарт с ревен и ванилов крем 11Топлият крем се налива върху охладената основа.
12
Тарт с ревен и ванилов крем 12Когато се охлади, отгоре се подреждат нарязаните надве по дължина парчета ревен. Полива се с малко от охладения сироп.
13
Тарт с ревен и ванилов крем 13Съвети:
За да разбиете по-лесно жълтъците с брашното, добавете 1–2 с. л. прясно мляко.

Ако не намерите ревен, използвайте малини. Подредете ги върху блата и полейте с малко сироп.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Савка, формата е купена преди известно време от верига магазини Дука. Има ги в мол Сердика и в мол Парадайс в София.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2016
Здравейте! Рецептите ви са чудесни. Голям плюс за предаването е начинът , по който представяте нещата. Благодаря ви! Тайно ви завиждам благородно на съдовете , които имате. Бихте ли писали за тази форма с махащо се дъно за тарт от къде е . Отдавна се интересувам. Приятна седмица!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта