Тарт с шоколад и ягоди

Дата: 12.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
400 г тунквани бисквити
100 г краве масло
1 белтък
за плънката:
600 г крем сирене
200 г заквасена сметана
200 г течен шоколад
130 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
за топинга:
600 г ягоди
150 г захар
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. царевично нишесте
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Тарт с шоколад и ягодиБисквитите за основата се смилат и се смесват с разтопеното масло и белтъка.
2
Тарт с шоколад и ягоди 2Разбива се отново и със сместа се покриват дъното и стените на форма за тарт с диаметър 24 см.
3
Тарт с шоколад и ягоди 3Притиска се добре и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
4
Тарт с шоколад и ягоди 4Крем сиренето се смесва със заквасената сметана, пудрата захар и бурбонската ванилова захар. Сместа се разделя на две неравни части.
5
Тарт с шоколад и ягоди 5Към по-малката се прибавя течният шоколад и се разбърква.
6
Тарт с шоколад и ягоди 6Ягодите за топинга се почистват от зелената част, слагат се в съд заедно с лимоновия сок и захарта. Готвят се на слаб огън, докато много леко омекнат, не се бъркат, за да не се разкашкат.
7
Тарт с шоколад и ягоди 7Нишестето се разтваря в малко студена вода, изсипва се в горещата смес, оставя се още 1–2 минути и се дърпа от огъня. Охлажда се.
8
Тарт с шоколад и ягоди 8Белият крем се сипва върху блата.
9
Тарт с шоколад и ягоди 9Върху него се разпределя кафявият крем.
10
Тарт с шоколад и ягоди 10Oтгоре се сипва топингът от ягоди, като плодовете се подреждат.
11
Тарт с шоколад и ягоди 11Десертът се охлажда и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2016
Още едно бисерче-страхотно е,ще Ви оставя-ставам да го приготвя!
5.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
Вкусно и лесно, обичам такива рецепти. Особено кремът много ни хареса.
4.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2016
Пламена, ние използваме крем сирене Филаделфия.
3.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2016
Умерено сладък и много вкусен десерт!
2.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2016
Уникално вкусна :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта