Тарт с ябълки

Дата: 26.04.2011
Източник: Бон Апети
Тарт с ябълки
 
Необходими продукти:
2 големи ябълки
2 щипки канела
за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло
120 г пудра захар
1 яйце
1 ванилия
за глазурата:
50 г краве масло
50 г кафява захар
20 мл бренди
сокът от 1/2 лимон
за заливката:
100 мл готварска сметана
50 г кафява захар
2 жълтъка
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с ябълки
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и заедно с останалите продукти за тестото се слагат в купа. С ръце или с помощта на кухненски робот се замесва меко тесто. Завива се с фолио и се оставя в хладилник да стегне за 30 минути.


2
Тарт с ябълки 2Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на тънки резени.
3
Тарт с ябълки 3Продуктите за глазурата се сипват в малък съд и се слагат на котлона да кипнат, след това се оттеглят от огъня.
4
Тарт с ябълки 4Тестото се изважда от хладилника и се разточва във формата на кръг между две парчета фолио. Прехвърля се в подходяща форма за печене с диаметър 25 см, като краищата му се изтеглят около 1 см нагоре по ръба на формата. Тестото се връща в хладилника за още 10 минути.
5
Тарт с ябълки 5Изважда се и парчетата ябълка се подреждат под формата на ветрило с леко застъпване, така, че да е покрито цялото тесто. Тестото, което е изтеглено по ръба на формата, леко се обръща навътре. Ябълките се намазват обилно с глазура и отгоре се поръсва с канела. Тартът се слага да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
6
Тарт с ябълки 6Прави се заливката, като продуктите за нея се разбиват се телена бъркалка. Когато тартът се извади от фурната, се залива със сместа и се връща, да се запече за още 10–15 минути. Тартът се консумира напълно изстинал.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Не, Полина, не е необходимо.
9.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2016
Рецептата звучи страхотно! Въпросът ми е трябва ли да се пече предварително само тестото?
8.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2015
Йорданка, ние сложихме цялото количество смес за глазурата.
7.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2015
Страхотен тарт. Правя го за трети път. Искам само да попитам цялата ли смес се слага от глазурата, защото след като намажа ябълките остава.
6.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2014
Много вкусен тарт се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта