Тарт със спанак и качамак

Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г царевичен грис
550 мл прясно мляко
1 ч. л. сух риган
1 скилидка чесън
20 г краве масло (+ за намазване)
4 яйца
150 г почистен и измит спанак
150 г краве сирене President
2 ч. л. дижонска горчица
4 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Тарт със спанак и качамак
200 мл от прясното мляко се загряват с около 200 мл вода и маслото. Овкусява се със сол, черен пипер и ригана. Добавя се царевичният грис и се бърка енергично, докато сместа се сгъсти.

2
Тарт със спанак и качамак 2
Готовият качамак се разпределя по дъното и стените на намаслена кръгла тава и се пече около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
3
Тарт със спанак и качамак 3
Яйцата се разбиват с останалото мляко.
4
Тарт със спанак и качамак 4
Спанакът се бланшира за кратко във вряща подсолена вода, след което се шокира във вода с лед, отцежда се добре и се прибавя към млечно-яйчената смес.
5
Тарт със спанак и качамак 5
Овкусява се със сол, черен пипер и горчицата, и се слагат наситненият пресен лук и стритият на паста с малко сол чесън.
6
Тарт със спанак и качамак 6
Млечно-яйчената смес се разпределя върху основата, поръсва се с нарязаното на кубчета сирене и тартът се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна.

7
Тарт със спанак и качамак 7
Оставя се да се охлади за около 10 минути и след това се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (22)
22.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2024
Стана чудесен. Но направих грешка да сложа в тарта в тава със свалящо се дъно :)
21.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2023
Вече в любими.
20.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2022
Стана вкусно, само не намерих пресен лук и го замених с праз. Стана добре, напомня на баница с праз, но поради блата от качамак е по-различно. Сервирам с кисело мляко.
19.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2022
Здравейте, Копарко! Диаметърът на формата е 26 см. Поздрави от нас!
18.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2022
С какъв диаметър е тавата?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: