Тарт "Татен"

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Тарт \
 
Необходими продукти:
3 ябълки
3 с. л.захар
200 г бутер тесто
100 г бял шоколад
100 мл течна сметана за белия шоколад
1 шушулка ванилия (2 пакетчета на прах)
100 г натурален шоколад
100 мл течна сметана за натуралния шоколад
1 канелена пръчка



Начин на приготвяне:
1
Тарт \
Ябълките се обелват и се нарязват на едри парчета. Изсипват се в карамелизираната в сух тиган захар, овалват се добре. (Може да се добави вода, за да се разреди карамелът и да обвие по-добре ябълките.) Нареждат се в намаслени тарталети.
2
Тарт \
Бутер тестото се постила на плота. С пръстен се изрязват кръгове. (Трябва да са с подходящ за големината на тарталети диаметър.)
3
Тарт \
Тестените кръгове се поставят върху карамелизираните ябълки, така че да ги затворят добре. Пече се 15-20 минути при температура 200 градуса.
4
Тарт \
Сосът от натурален шоколад се приготвя, като в малка тенджера се налива сметаната, слагат се шоколадът и канелата. Загрява се, за да се разтопи шоколадът. По същия начин се приготвя сосът от бял шоколад, сметана и ванилия.
5
Тарт \
Тарт "Татен" се изваждат от тарталетите, като се обръщат, така че ябълките да бъдат отгоре. Поставят се върху чиния, в която има сос от бял шоколад, отгоре се залива със сос от натурален шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: