Тарт “Ябълкова роза“

Дата: 14.01.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
200 г дулсе де лече (готово карамелизирано кондензирано
8 големи червени ябълки
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт “Ябълкова роза“Тестото се размразява леко, разточва се на тънка кора и се поставя във форма за тарт с диаметър 26 см.
2
Тарт “Ябълкова роза“ 2Излишното се изрязва, блатът се покрива с хартия за печене и отгоре се поставя морска сол, за да го притиска добре. Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 25 минути. Хартията със солта се отстраняват и се пече още 10 минути.
3
Тарт “Ябълкова роза“ 3Залива се с дулсе де лече.
4
Тарт “Ябълкова роза“ 4Ябълките се белят внимателно, за да се запазят максимално корите. Останалата част се реже на кубчета.
5
Тарт “Ябълкова роза“ 5Всяко кубче се увива в кора от ябълка и се подрежда върху блата.
6
Тарт “Ябълкова роза“ 6Пече се за 10 минути на 200 градуса с вентилатор. Тартът се сервира поръсен с пудра захар.
7
Тарт “Ябълкова роза“ 7Съвет: Останалите ябълки можете да използвате за щрудел, сладко или сок.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2014
става красив и ефектен, особено ако с белачка се изрежат ябълките и се оформят като стъбла на рози
1.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2014
Хубава идея за украса на яболков тарт! Но вместо готовия продукт, аз бих използвала домашно маслено тесто. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


339 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта