Тарта с тиквички и червени домати

Източник: Бон Апети
Дата: 14.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
130 г маргарин
2-3 с. л. студена вода
1/2 ч. л. сол
100 г настърган кашкавал
4 домата
3 картофа
2 тиквички
1 скилидка чесън
1/2 ч. ч. зехтин
4-5 листа пресен босилек
3 яйца
150 мл течна сметана
1-2 с. л. прясно мляко
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Тарта с тиквички и червени домати
Брашното се пресява в купа, добавят се маргаринът и солта и се намачква добре. Наливат се 2-3 с. л. леденостудена вода, омесва се тесто и се оставя да отпочине в хладилник, покрито.
2
Тарта с тиквички и червени домати 2
Отпочиналото тесто се разточва върху набрашнен плот в кръгла форма и се поставя в тава (22-23 см), като се покриват и стените на съда. Тестото се набожда с вилица. Затиска се с друга тава и се пече 10-15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
3
Тарта с тиквички и червени домати 3
Картофите се обелват, сваряват се и заедно с доматите и тиквичките се нарязват на тънки филийки. Зехтинът се овкусява със ситно нарязания чесън, тиквичките се мариноват и се запичат на грил тиган от двете страни.
4
Тарта с тиквички и червени домати 4
Яйцата се чупят в купичка, посоляват се и се разбиват. Наливат се сметаната и прясното мляко, разбърква се.
5
Тарта с тиквички и червени домати 5
Изпеченото тесто се покрива с пласт картофи, отгоре се нарежда пласт тиквички и накрая се редят колелца домати, като след всеки пласт леко се посолява.
6
Тарта с тиквички и червени домати 6
Поръсва се с наситнен босилек и настърган кашкавал, отгоре се полива със заливката. Ястието се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 20 минути (докато се зачерви).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: