Тарталети с пикантни гъби

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 20.03.2015
Тарталети с пикантни гъби
 
Необходими продукти:
4 филии бял хляб (без кората)
125 г печурки
125 г гъби кладница
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
300 мл пилешки бульон
1 ч. л. див лук
магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Загрейте фурната на 180 градуса. С точилка разточете филийките хляб, възможно най-тънко. В 4 форми за тарталети разпределете разточените филийки и ги запечете във фурната.
2
Нарязаните гъби се изсипват в тиган, добавя се чесънът, горчицата и пилешкият бульон и всичко се задушава, докато гъбите омекнат и течността се редуцира наполовина.
3
Извадете гъбите от тигана и ги дръжте на топло. Кипнете соковете, които са останали в тигана, за да се получи гъст сос, овкусете със сол и черен пипер.
4
Гъбената смес се поръсва с магданоз и див лук, след което се разпределя в изпечените тарталети. Сипете отгоре соса от тигана и сервирайте веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: