Тарталети с тиквен крем

Лесни за приготвяне, вкусни за похапване - как да не ги обича човек
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно
250 г краве масло
150 г пудра захар
2 жълтъка

за плънката:
400 г тиква
200 мл прясно мляко
100 г захар
3 жълтъка
2 с. л. нишесте



Начин на приготвяне:
1
Тарталети с тиквен крем
Брашното се смесва с пудрата захар и се добавя маслото. Смила се в блендер или се претрива с ръце до получаването на трохи.
2
Тарталети с тиквен крем 2
Добавят се жълтъците и малко вода, ако е необходимо. Оформя се на топка, увива се във фолио за свежо съхранение и тестото се прибира за час в хладилник.
3
Тарталети с тиквен крем 3
Тестото се разточва върху набрашнен плот. Изрязват се „маргаритки“ с форма за сладки, които се поставят във форма за мъфини. Пекат се на 180 градуса с вентилатор за 20 минути.
4
Тарталети с тиквен крем 4
Тиквата се реже на кубчета и се сварява. Отцежда се и се намачква.
5
Тарталети с тиквен крем 5
Млякото се кипва със захарта.
6
Тарталети с тиквен крем 6
Жълтъците се разбиват с нишестето. Добавя се тиквата, налива се млякото и се разбърква. Всичко се слага на котлона и се готви до сгъстяване.
7
Тарталети с тиквен крем 7
След като тарталетите се охладят, се налива тиквената смес. Оставят се да се охладят и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2014
Уникални са!
6.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
яко
5.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2013
Получиха се вкусни сладки-тип масленки!Крема направих шоколадов със смокини вместо с тиква и много се хареса.
4.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2014
Бистра, сигурни сме в грамажите! Рецептите изпробваме по няколко пъти преди да ги покажем... Брашното и пудрата захар смлени със студено масло стават на трохи, които се нуждаят от спойка- жълтъците. На допир са като мокър пясък. Тестото стои мазно, просто защото е маслено!
3.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2013
Здравейте. Сигурни ли сте в грамажите? Защото на тези 250 гр масло за тестото отиде доста повече от 400 гр брашно, докато се получат трохи. Много мазно тесто стои?!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: