Тарталети с яйчен крем

Хрупкави кошнички от маслено тесто, пълни с плътен и вкусен крем
Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
180 г брашно
125 г краве масло
60 г захар
50 г бадеми
1 яйце

за плънката:
500 мл прясно мляко
50 г захар
5 жълтъка
индийско орехче за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тарталети с яйчен крем
Бадемите се смилат и се разбъркват с брашното и захарта.
2
Тарталети с яйчен крем 2
Добавя се маслото и се смила, докато се получат трохи. Прибавя се яйцето и отново се смила.
3
Тарталети с яйчен крем 3
Полученото тесто се увива в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30–40 минути, за да стегне.
4
Тарталети с яйчен крем 4
Тестото се разточва и се разпределя в 6 форми за тарталети, така че да покрива и стените. Прибират се в хладилника за 15–20 минути.
5
Тарталети с яйчен крем 5
Млякото се кипва. Жълтъците се разбиват със захарта. Млякото се налива към жълтъците на тънка струйка, при постоянно бъркане.
6
Тарталети с яйчен крем 6
Сместа се разпределя във формите върху тестото. Поръсва се с индийско орехче.
7
Тарталети с яйчен крем 7
Пекат се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това фурната се намалява на 180 градуса и тарталетите се пекат още 10 минути.
8
Тарталети с яйчен крем 8
Охлаждат се и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: