Тартар от червено цвекло с пъдпъдъчи яйца

Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2004
Тартар от червено цвекло с пъдпъдъчи яйца
 
Необходими продукти:
12 пъдпъдъчи яйца
2 глави цвекло (600-800 г)
2 кисели краставички
1 с. л. каперси
1 с. л. майонеза
1/2 ч. л. чили сос
1/2 ч. л. сос "Уорчестър"
1 с. л. оцет
сол
1 авокадо
1/2 лимон
1 кубче зеленчуков бульон
5 с. л. зехтин
1/2 ч. л. чили сос
2 домата
1/2 краставица
1 червена чушка
1/2 глава лук
2 с. л. зехтин
1 с. л. винен оцет
2 щипки сол
1 щипка смлян черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Тартар от червено цвекло с пъдпъдъчи яйца
Цвеклото се измива, поставя се в тавичка и се пече 40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Авокадото се разполовява, месестата част се разрязва, изважда се с лъжица и се поставя в пасатор. Залива се с 2-3 с. л. от разтворения в гореща вода бульон, добавят се зехтинът, прецеденият сок от лимона и чили сос. Пюрира се, докато се получи крем.
2
Тартар от червено цвекло с пъдпъдъчи яйца 2
Доматите се нарязват на кубчета и се поставят в блендер. Добавят се обелената краставица, лукът и чушката, нарязани наедро. (Част от краставицата и доматите се нарязва на ситни кубчета и се запазва за декорация.) Подправят се със зехтин, винен оцет, сол и черен пипер. Пасира се и се прeтрива през цедка с помощта на лъжица.
3
Тартар от червено цвекло с пъдпъдъчи яйца 3
Изпеченото цвекло се нарязва на парченца и се рендосва в кухненски робот. В голяма купа се поставят наситнените кисели краставички и каперси, добавя се майонеза, чили сос и сос "Уорчестър". Разбърква се и се поставя цвеклото.
4
Тартар от червено цвекло с пъдпъдъчи яйца 4
Пъдпъдъчите яйца се счупват в малко съдче и едно по едно се пускат в леко кипяща вода, в която има оцет и сол.
5
Тартар от червено цвекло с пъдпъдъчи яйца 5
В голяма плитка чиния се поставя метален пръстен, пълни се плътно с цвеклото, след което се отстранява. От едната страна на оформения тартар се поставя от крема, от другата – от винегрета. Ястието се поднася, като винегретът се поръсва с нарязаните краставица и домат, а върху тартара се поставят по две–три от пошираните пъдпъдъчи яйца.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: